2016. november 29., kedd

Hétköznapi szösszenetek

Egy kedves jó mentorom azt tanácsolta, írjunk a hétköznapi történésekről is, közelebb kerülhetünk általuk a kedves olvasóhoz. Mindennapi történeteinkből áll össze az életünk, ezek valahogy egymás mellé sodorják még az idegeneket is.
Szóljon hát ez a bejegyzés az én elmúlt hetem apró gyöngyszemeiről!


😊 Kedves kis tanítványom, akivel évek óta foglalkozok, és aki éppen az ötödik osztály rögös útjait járja, boldogan jött haza:
"Ági! Ötös lett a témazáróm a mesékről! Nem hiába készültünk rá!"
Nagyon jól esett a többes szám első személy, és nagyon örültem annak, hogy így sikerült, mert a magyar nem könnyű egy alapvetően matematikai gondolkodású csemetének.
😊 Nagyobb lányom a héten Szakmák Napján vett részt a gimiben. Érdekes tapasztalatokkal ért haza.
Elmesélte, mennyire megdöbbentette, hogy egy mérnöknek milyen sokrétű lehet a munkája, hogy az informatikusnak állítólag sok szabadideje van, és ő ezt az apukáján nem igazán látja, s hogy igazán izgatottan várja  az egyetemi éveket, mert a jó oktatók már egész másképp csinálják. Csapatmunka, problémamegoldás, sok-sok gyakorlati helyzet, ez kerül előtérbe a lexikális tudás helyett.
😊 Tanulás módszertani kis csoportom egyre lelkesebben fogadja az újdonságokat, egymást győzik meg arról, milyen hasznos és jó dolog például gondolattérképet írni.
😊 Nagy fiam sikeresen vizsgázott elméleti és gyakorlati tudásából a mixer-és barista tanfolyamon, amit most nagy lelkesedéssel végez.
😊 Másik ötödikes tanítványommal belemélyedtünk a tanulókártyák világába, jó volt látni, ahogy ráeszmélt, mennyi mindent lehet így tanulni, s mennyiféle képességünket lehet vele megtornáztatni.
Hogy a görög istenek sorában Zeusz akár a sor végére is kerülhet, ő, a főisten, mindenek atyja. (persze csak ha betűrendbe tesszük őket).
😊 Kisebb lányom apró történései a hetedik osztályban, amik persze igenis nagy dolgok. Az érzés, ami benne és persze bennünk is megnyugvást hoz, hogy vállalja véleményét, merjen beszélni érzéseiről és találja meg azt, ami neki örömet és sikert hoz.
😊 Nyolcadikos tanítványom, akivel felvételire készülünk, magyarból egyre ügyesebben fogalmaz, egyre jobban eligazodik a szólások és közmondások világában, s már nem ijed meg annyira egy-egy nyelvtani feladattól. Matekból pedig képes egyedülálló ötös dogát írni, amelyre joggal lehet büszke.
😊 És hogy is zárulhatna érdemesebben egy ilyen hét, mint együtt egy hét vége a barátainkkal, Debrecenben. A barátokkal, akiket immár 25 éve mondhatunk azoknak, akik között már egy pici, apró rezdülésből is tudjuk, mi a helyzet, akikkel ugyan nem vagyunk napi kapcsolatban, de mindent tudunk egymásról, munkáról, családról, történésekről és érzésekről.



Sok-sok apró dolog, nap mint nap, ha nem jegyezném le őket, talán el is felejteném, de ezek visznek előre bennünket, ezek a hétköznapi csodák, amik színessé teszik az életünket.


Élményekkel teli szép napot mindenkinek!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése