2016. július 12., kedd

A treff, a káró és a többiek


Még mindig fesztiválok...
Lufis-pizsis parti..
És a Keresztmamim látogatása minálunk...
Ez a hét vége dióhéjban.
És játék, játék, játék...
Úgy gondoltam, ma megmutatom nektek azokat a kártyajátékokat, amiket mi az évek során a családdal felhalmoztunk, amiket a mai napig szívesen játszanak a csemeték a képességszövő keretein belül, és amiket a mai napig nem tudunk megunni. Nálunk a hét végén ezek vitték el a pálmát.
Úgy gondolom, minden korosztály megleli benne a varázst, az izgalmat, kicsik a nagyokkal, csemeték a szülőkkel, nagyszülőkkel gond nélkül megmérkőzhetnek.
A minél szélesebb választék reményében a bejegyzés talán kissé hosszú lesz, de örömmel töltene el, ha mindnyájan megtalálnátok a kedvetekre valót.
Lássuk hát!


  • Halli-galli
Sokak számára ismert és kedvelt játék, szinte minden játékboltban kapható.
A klasszikus változatban gyümölcsökre koncentrálunk, s ha a két felfordított kártyalapon együtt 5 ugyanolyan finomságot látunk, játékostársunkat megelőzve eszeveszett módon csengetünk. A kevésbé gyors versenyző felveszi a lapokat, s a játékot ily módon az nyeri, akinek a végén kevesebb lap van a kezében.
  • Pictureka
Egy nagyszerű kártyajáték, vicces grafikájával már leköti a figyelmet. Több rövid játékvariációt tartalmaz, a mi kedvencünk, amikor a megadott „gyűjtőlapra” egyszerre keressük a megfelelőt saját lapjaink közt. A gyors felismerés, a gyors reakció elengedhetetlen, a győztes a játék végére lap nélkül marad.
  • Super 5
Ma már sajnos kevés helyen lehet hozzájutni, talán még az internetes rendelés bejöhet. Egy remek kártyajátékról van szó, melynek hevében és izgalmában elveszthetjük mind az 5 életünket, de ha kellőképpen figyelünk, akár nyerhetünk is.

  • Speed
Francia kártyával játsszuk, az intenzív figyelem hatására szinte teljesen felpörgünk. Biztos vagyok benne, hogy az interneten megtalálhatjuk a játékszabályokat, de dióhéjban arról van szó, hogy két csoportban sorban pakoljuk le a lapokat( a francia kártya lapsorrendjének megfelelően). Aki gyorsabbnak bizonyul, hamarabb „kapcsol”, és előbb elfogy a lapja, nyer. A játék szépsége, ha a két legfelső lap egyforma, és ezt az óriási lendületben valamelyikünk észreveszi, „SPEED”-et kiállt, és a másikunk az összes lapot felveszi.


  • Vigyázz 6!
Újabb remek kártyajáték. Növekvő számsorokat képezünk, közben minden figyelmünk megoszlik a lapjaink és társaink között. Csavaros, de hamar bele lehet jönni. A 6. lapot már tilos a sor végére tenni, különben vehetjük fel a lapokat! Aki igazán ügyes, figyelemmel kíséri a már kiesőket, így jobban átlátja esélyeit.
  • Sequence
Jól összerakott kis társasjáték, ami a francia kártya lapjaira alapoz. A kezünkben lévő lapok és a játéktábla segítségével két sort kell kialakítanunk. Akinek előbb sikerül, megnyerte a játékot. Játékboltokban beszerezhető. Nekünk az utazó változat van meg, az is kiváló.

  • Dixit
Zseniális társasjáték, gyereknek, felnőttnek egyaránt.
A játék során a játékosok minden körben 6-6 kártyalappal kezdenek. A kártyalapok valamennyien egy-egy teljesen egyedi, gyakran elvont vagy sokértelmű képet ábrázolnak. Minden körben egy játékos a mesélő, aki saját lapjai közül egyet kiválaszt, és anélkül, hogy a többieknek megmutatná, egy arra a kártyára asszociatívan utaló szót, mondatot mond, vagy akár énekel, rajzol, előad egy jelenetet, vagy egyéb módon kifejezi magát. A többi játékos saját lapjaiból kiválaszt egy lapot, amely szerintük a leginkább megfelel a bemutatott kifejezésnek. A mesélő a kapott lapokat összekeveri és kiteríti. Ezután a többiek megtippelik, hogy a kártyák közül melyik lehetett a mesélő eredeti lapja. Ha senki sem találja ki, vagy mindenki kitalálja az eredetit, az azt jelenti, hogy a mesélő által előadott kifejezés túl nehéz, vagy túl egyértelmű volt. Ekkor a mesélő nem kap pontot, a többiek 2-2-t. Ha azonban van, aki kitalálja, de van, aki másik lapra tippel, a mesélő 3 pontot kap, és azok is akik kitalálták, míg a megtévesztett játékosok után 1-1 pluszpontot kap az, aki az adott kártyát tette.

  • Dooble
Nagyszerű kártyajáték, bárhol, bármikor játszható(na jó, órán inkább figyelj a tanárra). 54 kör alakú lapból áll, egyenként 8 kis képecskével. Bármelyik 2 lapot választom, találok rajta 2 egyforma képecskét. A játék célja, beelőzni a többieket és a lehető legtöbb párt észrevenni. Kiváló fejlesztője a figyelemkoncentrációnak, a megfelelő nyelvhasználatnak(mennyire tudod kontrollálni a nem megengedett szavak használatát :))
  • Utolsó betű
Vidám és pörgős szólánc játék. Kissé szokatlan képekről kell szavakat mondani szóláncszerűen. Nehezíthető a játék, ha a kezedben lévő lapok közül mindig csak a legfölsőről mondasz valamit. Nem feltétlenül kell a képen látható dolgot említeni, asszociálhatsz is! Akinek előbb elfogynak lapjai, nyer.

  • Panic lab
Pánik van a laborban! Mutáns amőbák elszabadultak, és a szélrózsa minden irányába menekülnek! A Panic Lab társasjátékban egyszerre dobunk a dobókockákkal, amik megmondják, hogy melyik amőbát kell elkapni. Aki a legtöbb zsetont gyűjti össze, megnyeri a játékot.
Tartozékok: 25 db képkártya, 4 db speciális dobókocka, 30 db zseton

  • Mesememória
Nekünk Magyar népmesék variációban van, de bármilyen változatban jó. Örök klasszikus, párokat gyűjtünk, mindenki annyit, amennyinek megjegyezte a helyét.
Izgalmakkal teli, kártyacsapkodós szép napot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése